329 poze   92486 vizite

Hunkari-Satinetzi-Misirlii

Acesti porumbei nu sunt de vanzare.

HUNKARI - "Giuvaierul Sultanului" - denumirea rasei, conform creatorilor sai turci,
Old Fashioned Oriental Frill sau Old Classic Frill, conform clasificarilor internationale moderne.
Conform mai multor surse acceptate de majoritatea lumii columbofile din strainatate si demonstrate cu documente, rasa a fost creata pe la 1600 la cererea Sultanului Guvercinler Hunkari si crescuta exclusivist in palatul Sehzade din Manisa-TURCIA, o caracteristica a acestei rase fiind pata alba de la varful penelor cozii(chenarul) - "sigiliul sultanului" . Totusi , in lumina unor noi cercetari , rasa are origini mult mai vechi, porumbeii fiind adusi dupa cum s-ar parea, pe la inceputul anilor 1070 din teritoriile vechiului IRAN, infrant in acele timpuri in luptele militare purtate intre cele doua natii. O cercetare mai obiectiva si mai amanuntita pe siteurile columbofile iraniene , ne dezvaluie puternica asemanare a caracteristicilor fizice a acestei rase cu rasele vechi crescute de iubitorii iranieni de porumbei. Timp de sute de ani a fost interzisa cresterea acestora de catre oamenii obisnuiti sub pedeapsa cu moartea ,dar aproape ca intotdeauna ,prin furtul unei perechi din interiorul palatului si cresterea acestora in ascuns , s-a reusit in 1864 scoaterea acestei rase in afara Turciei si raspandirea ei in Marea Britanie ,de catre englezul H.P.Caridia . Expunerea rasei a avut loc pentru prima data in 1879 la New York , la expozitia organizata de Societatea Americana de Columbofilie, sub noua denumire engleza de Oriental Frill. Rasa precursoare din care au fost create, mai tarziu standardele de Satinette, Blondinette, Seraphym, Old German Owl ori Misiri prin metoda SELECTIVA a anumitor caracteristici fizice si accentuarea acestora in vederea creerii unei noi linii, aceasta fiind azi si motivul principal in aparitia deselor confuzii iscate in raportarea acestei rase la standardele moderne. Au capacitatea de a-si creste foarte bine puii,ei avand ciocul de dimensiuni medii si nu mici precum liniile anterioare lor respectiv Satinetti sau Blondinetti. Aceste linii fiind create la vremea respectiva, din motive discutabile, ca pasari preponderent pentru expozitii de frumusete. Pentru o cunoastere cat mai reala a caracteristicilor acestei rase, sfatuim pe cei interesati a consulta siteurile de specialitate din tara de origine si Wikipedia.com. Doua dintre cele mai autorizate si complete siteuri in documentarea asupra liniilor create din rasa originala -Satinette ori Blondinette - salihliguvercin.tr.gg - www.guvercinler.info/icerik/277/Hunkari-Resimleri.html
Din pacate, conform ultimelor date turcesti ,linia veche cu ciocul mediu este aproape disparuta in tara de origine,fiind inlocuita puternic in ultima perioada, de liniile noi.

Multumesc fengshuigmg - pt informatii.
femela 2012
femela 2012
femela 2012
femela 2012
silver bluet
silver bluet
Pereche de vanzare - 100 lei
Pereche de vanzare - 100 lei
P2240209
P2240209

Comentarii album • 11
Nume:



radu1980cer 20 februarie 2018  
Frumosi.
Răspunde Raportează
sopinceanc 26 decembrie 2014  
Te salut Ionut,,,cumpar 1 per. de satineti ca si cel din pozele postate la pag,,cumpar,, de la albumul meu.
Răspunde Raportează
arbuneabraila 21 martie 2014  
sa _va traiasca
Răspunde Raportează
isoras 16 martie 2014  
F frumosi
Răspunde Raportează
voltatihd 16 martie 2014  
f frumosi,bafta
Răspunde Raportează
onudarza 13 ianuarie 2014  
salutare. Am 40 de satineti de vanzare.
Răspunde Raportează
horner772002 26 noiembrie 2013  
pe masculu de silvaret cat vrei?
Răspunde Raportează
bundu 12 martie 2013  
imi place mai mult tipul asta, decat cel cu ciocul scurt, de papagal
Răspunde Raportează
onudarza 13 martie 2013  
si mie imi plac mai mult.
Cei din linia noua, parca sunt desfigurati.
Oricum, fiecare cu gusturile sale.
Numai bine!
Răspunde Raportează
emilyoboy2000 3 martie 2013  
superbi, bafta la pui!
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.